Salată „Maci roșii” – foarte frumoasă și ușor de pregătit!

Această salată stratificată va deveni preferata oaspeților din jurul mesei de sărbătoare, deoarece nu doar că este foarte frumoasă, ci și foarte delicioasă. Aceasta combină perfect pieptul aromat de pui, roșiile suculente, cașcavalul și măslinele picante. Dacă nu vă plac măslinele, le puteți înlocui fără de griji cu ciuperci prăjite.

Prepararea salatei „Maci roșii” nu este deloc complicată. Pieptul de pui poate fi, de asemenea, fiert sau copt la cuptor.

INGREDIENTE:

– 300 g de piept de pui;

– 150 g de cașcaval tare;

– 100-150 g de maioneză;

– 1 conservă de măsline negre, cu volumul de 280 ml (fără sâmburi);

– 2 roșii;

– jumătate de ceapă;

– 1 lingură de condiment curry;

– sare (după gust);

Pentru decor:

– 3 roșii cherry;

– 1 linguriță de semințe de mac;

– câteva crenguțe de mărar.

MOD DE PREPARARE:

1. Mai întâi, pregătiți carnea pentru salată. Luați 300 g de piept de pui, spălați-l și uscați-l bine cu ajutorul prosoapelor de hârtie. Sărați carnea pe toate părțile și presărați-o cu condiment curry. Masați-o bine cu el.

2. Puneți pieptul pregătit într-o tigaie încinsă cu puțin ulei vegetal și prăjiți-l la foc mare, până se va rumeni frumos pe ambele părți (timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte).

3. Când pieptul de pui s-a rumenit pe ambele părți, turnați o jumătate de pahar de apă clocotită în tigaie și acoperiți-o cu un capac. Reduceți temperatura la minim și fierbeți carnea sub capac, timp de aproximativ 15-20 de minute. Apoi scoateți-o și lăsați-o să se răcească puțin.

4. Când s-a răcit, tăiați pieptul de pui în formă de cubulețe.

5. După aceasta, tăiați roșiile în formă de cubulețe și măslinele în formă de rondele. Lăsați 3 măsline pentru decorul salatei.

*Măslinele pot fi înlocuite cu ciuperci marinate/prăjite sau castraveți marinați.

6. În final, tăiați ceapa în formă de cubulețe și dați cașcavalul prin răzătoarea cu găuri mici.

*Dacă doriți, puteți să marinați ceapa înainte de adăugarea în salată.

7. Asamblați salata: luați un platou de servire, cu diametrul de 25 cm și distribuiți pieptul de pui la baza lui. Acoperiți-l cu o plasă de maioneză. Pentru comoditate, noi am transferat-o într-un poș de patiserie.

8. În continuare, distribuiți uniform măslinele și acoperiți-le cu o plasă de maioneză.

9. Apoi adăugați roșiile. Acestea trebuie scurse de lichidul în exces. Peste ele, adăugați ceapa tocată și o plasă de maioneză.

10. În final, acoperiți toată suprafața salatei cu cașcaval ras.

11. Decorați salata cu trei flori de mac, făcute din rondele subțiri de roșii cherry, jumătăți de măsline și semințe de mac. Adăugați și câteva crenguțe de mărar în calitate de frunze.

12. Savurați bunătatea obținută de salată cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!