Sărățele crocante de cartofi și cașcaval – o gustare delicioasă!

Crocante pe exterior și moi, cu gust de cașcaval pe interior! Sărățele delicioase pentru serile din fața televizorului, pregătite după o rețetă ușoară!

INGREDIENTE:

Pentru 16 bucăți (13 cm lungime, 1 cm grosime):

– 400 g de cartofi,

– 90 g de cașcaval;

– 90 g de amidon (cel mai bine ar fi să fie de porumb);

– 1/4 dintr-o linguriță de sare (sau după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. După ce ați fiert cartofii în apă cu sare, pasați-i cu zdrobitorul, până-i veți transforma în piure.

2. Adăugați la el cașcavalul dat prin răzătoarea cu găuri mici, amidonul, sare (dacă mai este nevoie) și amestecați aluatul foarte bine cu mâna. Acesta trebuie să iasă moale și nelipicios.

3. Acum, folosind o pungă de plastic sau două bucăți de folie, între care veți pune aluatul, întindeți-l cu sucitorul într-un blat cu grosimea de aproximativ 1 cm și de formă dreptunghiulară.

4. După aceasta, îndepărtați stratul superior de folie și tăiați aluatul în fâșii de aceeași grosime, folosind un cuțit pe care va trebui să-l ștergeți de fiecare dată de un prosop umed, ca să nu se lipească de aluat.

5. Încingeți o tigaie cu suficient ulei vegetal și prăjiți sărățelele în el, până când se vor rumeni suficient pe ambele părți.

6. Scoateți-le pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie, pentru a îndepărta excesul de ulei. Apoi savurați-le cu poftă alături de sosul dvs. preferat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!