Secretul celui mai bun aluat pentru foile de tort „Napoleon”! Desertul rămâne fin și crocant chiar și peste câteva zile!

Tortul „Napoleon” este un desert clasic și delicios, cu straturi subțiri de aluat fraged și cremă fină. Secretul acestui tort constă în prepararea foilor de aluat care trebuie să rămână fragede și crocante chiar și după câteva zile. Iată cum puteți prepara cel mai bun aluat pentru foile de tort „Napoleon” în condiții casnice.

INGREDIENTE:

– 400 g de făină;

– 200 g de unt foarte rece (82,5%);

– 140 ml de apă rece;

– 1 praf de sare;

– 1 lingură de oțet (6-9%).

MOD DE PREPARARE:

1. Într-un bol mare sau pe un tocător, amestecați făina cu untul tăiat mărunt cu un cuțit sau dat prin răzătoare. Trebuie să obțineți un aluat sfărâmicios.

2. Amestecați apa rece cu sarea și oțetul într-un pahar și turnați-o peste aluat. Amestecați rapid până se formează bila de aluat (nu e neapărat să fie omogenă). Înveliți-o într-o bucată de folie alimentară și dați-o la frigider pentru 1 oră.

3. Scoateți aluatul din frigider și modelați-l în formă de șnur, pe suprafața de lucru presărată cu făină. Tăiați-l în opt bucăți egale. Puneți-le pe o farfurie și dați-le la frigider.

4. Luați câte o bilă de aluat și întindeți-o cu sucitorul în formă de lipie rotundă, cu diametrul de aproximativ 30 cm. Puteți să-i uniformizați marginea cu un capac și să o înțepați cu dinții unei furculițe pe alocuri.

5. Coaceți foile de tort în cuptorul preîncălzit până la 210°C, timp de 7 minute.

6. Pregătiți crema, asamblați tortul și savurați-l cu poftă! Acesta va rămâne fin și crocant chiar și peste câteva zile.

Notă: Foile de tort pot fi coapte din timp și păstrate într-o pungă bine închisă, timp de 1-2 zile.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!