Sirop din petale de trandafir! Foarte concentrat și aromat!

Astăzi vom strânge petalele de trandafir și vom pregăti un sirop delicios din ele. Este o rețetă testată de timp și cunoscută de multe gospodine. Haideți să pregătim împreună acest deliciu aromat!

INGREDIENTE:

– 500 g de petale de trandafir;

– jumătate de lingură de sare de lămâie;

– 2,5 kg de zahăr;

– 1,5 l de apă clocotită;

MOD DE PREPARARE:

1. Culegeți 500 g de petale de trandafiri, separându-le de frunze, stamine și pistiluri.

2. Adăugați sarea de lămâie și un pahar de zahăr (din cantitatea totală) peste petale. Frecați-le în palme foarte bine.

3. Turnați 1 l de apă clocotită peste ele și amestecați-le bine cu o lingură, astfel încât să se topească bine zahărul și sarea de lămâie. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați conținutul să se infuzeze timp de 2 ore. Însă îl puteți lăsa și mai mult timp, cum ar fi peste noapte.

4. Într-un vas mai mare, adăugați restul cantității de zahăr și turnați jumătate de litru de apă fiartă peste el. Amestecați și puneți vasul pe foc. De îndată ce siropul va da în clocot, turnați peste el sucul de culoare roz, stors din petale.

Notă: Din petalele rămase, noi vom pregăti dulceață. Dacă dvs. nu intenționați să faceți asta, atunci scurgeți bine sucul din ele, strângându-le în palme.

5. Gătiți siropul la foc mediu, cu capacul pus, timp de 30 de minute. După aceasta, turnați-l în borcane. Noi am obținut 2 l de sirop.

Siropul obținut îl puteți folosi atât pentru băuturile răcoritoare precum trandafirata cu gheață, cât și pentru a-l adăuga în ceai și a însiropa diferite pandișpanuri cu el.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New