Slănină în saramură la borcan – rețetă simplă și ușoară! Deliciu aromat în câteva minute!

Dacă adorați slănina și doriți să o sărați în condiții casnice, într-un mod simplu și rapid, vă propunem o rețetă de slănină în saramură la borcan. Această rețetă nu necesită multe ingrediente sau ustensile, ci doar piept de porc, usturoi, sare și condimente. Slănina se sărează în borcane cu saramură aromată și se lasă la maturat timp de câteva zile. Rezultatul va fi o slănină delicioasă și suculentă, care se poate servi pe pâine, cu muștar sau alte sosuri.

INGREDIENTE:

– piept de porc;

– usturoi;

– 8 linguri de sare pentru 1 l de apă (150 g);

– boabe de ienibahar;

– frunze de dafin;

– boabe de piper negru.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți saramura: puneți cratița cu apă pe foc. Când apa începe să fiarbă, adăugați sarea, frunzele de dafin, boabele de ienibahar și de piper negru și amestecați. Lăsați saramura să fiarbă timp de 5 minute din momentul clocotirii. Apoi stingeți focul și lăsați-o să se răcească.

2. Pregătiți carnea: dacă pieptul dvs. de porc are costițe, îndepărtați-le. După aceasta, spălați-l bine și uscați-l cu ajutorul prosoapelor de hârtie. Mai apoi, tăiați slănina în bucăți porționate, astfel încât să le puteți introduce în borcan.

3. De asemenea, tăiați o parte din cățeii decojiți de usturoi în formă de rondele. Iar pe restul îi veți adăuga la saramură mai târziu.

4. În continuare, stratificați bucățile de slănină cu usturoiul feliat în borcanele curate și uscate.

5. Dați usturoiul rămas prin răzătoarea cu găuri mici, direct în saramura răcită. Amestecați. De asemenea, scoateți frunzele de dafin din ea și puneți câte două în fiecare borcan.

6. Acum, acoperiți carnea din borcane cu saramura obținută. Închideți-le cu capace curate și uscate.

7. Lăsați slănina să se săreze timp de 2 zile la temperatura camerei și 3 zile în frigider. După aceasta, o puteți savura cu plăcere!

Notă: Slănina sărată poate fi scoasă și uscată, apoi presărată cu condimente și depozitată în congelator. De obicei, noi o învelim în hârtie de copt și o împachetăm în pungi de plastic. Apoi o scoatem și o savurăm pe pâine, cu muștar. Este foarte gustoasă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!