Snood călduros pentru iarnă – poate fi tricotat ușor cu andrelele și este foarte aspectuos!

Astăzi vom tricota un snood călduros pentru iarnă, care se lucrează în rânduri circulare și nu are nici o cusătură. Modelul este unul universal și poate fi potrivit pentru orice mărime, deoarece elasticul se întinde foarte bine. Este foarte comod și arată ca pulover sub scurta groasă!

AVEȚI NEVOIE DE:

– fir de tricotat (100 g / 75 m);

– andrele circulare (8-9 mm);

– o croșetă;

– marcatori;

– centimetru de croitorie.

*Indicatorii *_* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

MOD DE LUCRU:

1. Montați 56 ochiuri pe andrele + 1 ochi le legătură. În final, treceți ultimul ochi de pe andreaua stângă pe acea dreaptă, iar de acolo, scoateți următorul ochi pe acea stângă. Întoarceți ochiul dat înapoi. Astfel, ați unit rândul în cerc.

2. Acum, începeți să tricotați elasticul 1×1: 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos. Continuați astfel până la sfârșitul rândului. Ochiurile pe față le lucrați prin peretele din față, iar pe acelea pe dos – prin perete din spate.

3. Tricotați încă 13 rânduri de elastic 1×1: aproximativ 8-8,5 cm.

4. Începând cu rândul 15, vom începe să adăugăm ochiuri. Pentru aceasta, marcați primul ochi al rândului, apoi ochiul cu nr. 35. Primele 35 ochiuri tricotați-le după ornament, în elastic 1×1. Începând cu următoarele 35 ochiuri (partea din spate a snood-ului), vom adăuga ochiuri: *1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos prin spatele peretelui, fără să scoateți bucla de pe andrea + 1 ochi pe dos prin peretele din față din următorul ochi.* Astfel, dintr-un ochi pe dos, am obținut 2.

5. În rândul al 16-lea, continuați lucrul în același mod ca și în rândul al 15-lea. Astfel, în spatelui lucrului veți obține 11 adăugări de ochiuri.

6. În rândul nr. 17, efectuați 5 adăugări în partea din față și nicio adăugare în spatele lucrării: *1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 1 adăugare în ochiul pe dos*.

7. În rândul nr. 18, efectuați 4 adăugări prin părți: tricotați 40 de ochiuri după ornament, 1 adăugare în ochiul pe dos, 1 ochi pe față, 1 adăugare. Mai realizați 2 adăugări la sfârșit de rând, la nivelul umerilor. Avem 76 ochiuri pe andrele.

8. Tricotați 2 rânduri fără adăugări de ochiuri. Noi am obținut o înălțimea de 12 cm.

9. De acum încolo, vom tricota triunghiul din partea din față a snood-ului: tricotați 40 de ochiuri după ornament. După aceasta, încheiați următoarele 34 ochiuri. Veți rămâne cu 42 ochiuri pe andrea.

10. 1 ochi ridicat *2 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos*.

11. 1 ochi ridicat, 1 buclă scoasă (pe altă andrea sau o țineți cu degetul în fața lucrului),1 ochi pe față, întoarceți bucla scoasă înapoi pe andrea și tricotați-o pe față. 2 ochiuri lucrate împreună pe dos, 4 ochiuri pe față, 2 ochiuri lucrate împreună pe dos. Scoateți ochiul pe față și lăsați-l în spatele lucrului, tricotați următorul ochi pe față, întoarceți bucla scoasă înapoi pe andrea și tricotați-o pe față. 1 ochi pe dos (de margine). Acesta a fost rândul pe față.

12. În rândul pe dos, toate ochiurile le lucrați după ornament.

13. Repetați pașii 11 și 12, până când veți rămâne cu 2 ochiuri pe față în centru (fără margine).

14. Pe rândul pe dos, tricotați acele 2 ochiuri centrale împreună pe față.

15. *Apoi tricotați 3 ochiuri centrale împreună pe față.*

16. În rândul pe dos, tricotați astfel: 1 ochi scos, 1 ochi pe dos, 1 buclă scoasă, 2 ochiuri lucrate împreună pe dos, întoarceți ochiul scos înapoi peste cel lucrat, 2 ochiuri pe față.

17. 2 ochiuri scoase, o buclă scoasă, 1 ochi întors pe andreaua stângă, 2 ochiuri lucrate împreună pe față, întoarceți ochiul dat înapoi pe andreaua stângă + bucla scoasă și treceți ochiul scos peste buclă. Scoateți ochiul dat încă o dată de pe andrea, introduceți-o în primul de pe andreaua dreaptă și lucrați împreună pe față ambele ochiuri marginale. Apoi întoarceți înapoi bucla scoasă și scoateți ochiul de pe andrea peste ea. Ați rămas cu o buclă pe andrea. Realizați un nod, tăiați firul și ascundeți-l printre rânduri.

18. Snood-ul este gata! Purtați-l cu plăcere!

Spor la treabă!