Supă cremă de broccoli — un adevărat deliciu pe masa dumneavoastră!

Supa cremă de broccoli cu cașcaval și smântână dulce este foarte gustoasă, folositoare și se prepară ușor!

INGREDIENTE:

-o căpățână medie de broccoli (∼ 450 g);

-2 cartofi medii;

-o ceapă;

-2 căței de usturoi;

-o lingură de ulei;

-o lingură de unt;

-∼ 1 litru de supă de pui (sau de legume);

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-o mână de brânză Cheddar rasă (∼ 60 g sau mai mult, după gust) sau alt cașcaval, care vă place;

-100 ml de smântână pentru gătit 20%.

MOD DE PREPARARE:

1.Divizați căpățâna de broccoli în buchețele (puteți să utilizați și broccoli congelat, dezghețându-l în prealabil). Tăiați buchețelele mari în jumătăți. Noi nu aruncăm cotorul, deoarece și el conține multe vitamine: îl curățăm și îl tăiem în bucățele subțiri, ca să se fiarbă mai repede.

2.Puneți toate bucățile de broccoli într-un bol. Acoperiți-le cu apă fierbinte și puțin sărată. Lăsați-le să se înmoaie pe parcursul a 10 minute: astfel toate impuritățile și eventualele insecte se vor ridica la suprafața apei.

3.După aceasta spălați bucățelele de broccoli sub jetul de apă rece.

4.Curățați și spălați cartofii, ceapa și usturoiul. Cartofii oferă supei o textură densă și fină.

5.Tăiați ceapa în bucățele (dimensiunea lor nu contează), un cățel de usturoi — în feliuțe (noi am adăugat un cățel de usturoi în timpul fierberii și unul — la sfârșitul preparării, deoarece iubim supele cu aromă de usturoi) și cartofii — în bucățele subțiri, ca să se fiarbă mai repede.

6.Turnați 1-2 linguri de ulei într-o cratiță. Adăugați o bucățică de unt. După ce acesta se va topi, adăugați ceapa și prăjiți-o până se va înmuia (timp de câteva minute), pe foc moderat, amestecând periodic.

7.Adăugați cartofii și broccoli. Turnați supa de pui în cratiță, fără să acoperiți legumele în totalitate (bineînțeles, puteți să înlocuiți supa de pui cu supă de legume sau apă fierbinte).

8.Sărați supa. Acoperiți-o cu un capac și fierbeți-o pe foc mic, pe parcursul a 10-15 minute, până când cartofii vor fi gata.

9.Pasați conținutul cratiței cu blenderul până la omogenizare, fără să opriți focul. Adăugați piper negru măcinat după gust și, dacă este necesar, sare. Amestecați.

10.Adăugați brânza Cheddar rasă, smântâna pentru gătit și cel de-al doilea cățel de usturoi (trecut prin presa de usturoi). Amestecați și fierbeți supa pe parcursul a încă un minut.

11.Acoperiți supa cu un capac și lăsați-o să se odihnească timp de 10 minute. Ea se va mai îngroșa după ce va începe să se răcească.

12.Serviți-o cu crutoane din pâine de secară.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!