Supă cu mazăre după o rețetă germană – foarte ușoară și gustoasă!

Astăzi vom pregăti o supă foarte gustoasă cu mazăre, după o rețetă germană. Cu siguranță, vă va cuceri cu gustul și textura sa.

INGREDIENTE:

Pentru mazăre:

– 300 g de mazăre uscată;

– 1 l de apă;

– 1 lingură de sare;

Pentru zeama de legume:

– 1 morcov;

– 1 ceapă;

– 1 cățel de usturoi;

– o bucată de rădăcină de țelină;

– câteva crenguțe de mărar sau pătrunjel;

– 2 l de apă;

– 2 frunze de dafin;

– boabe de piper negru;

– 1 linguriță de sare;

Pentru prăjeală:

– 1 morcov;

– 1 ceapă;

– 150 g de salam semi-afumat;

– 2 cubulețe de unt.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți mazărea: Spălați-o și puneți-o la fiert într-o cratiță cu apă și sare. Gătiți-o până când va fi fiartă pe jumătate.

2. Pregătiți supa de legume: Decojiți morcovul, ceapa, cățelul de usturoi și rădăcina de țelină. Spălați bine legumele și puneți-le într-o cratiță împreună cu crenguțele de mărar, frunzele de dafin și boabele de piper negru. Turnați apa și asezonați ingredientele cu sare. Fierbeți-le la foc mediu, până când toate vor fi gata.

3. Pregătiți prăjeala: Tăiați morcovul, ceapa și salamul semi-afumat în formă de cubulețe. Prăjiți mai întâi morcovul și ceapa pe o tigaie încinsă cu două cubulețe de unt, până când se vor rumeni ușor. După aceasta, adăugați salamul și mai gătiți ingredientele împreună timp de câteva minute.

4. Scoateți toate legumele fierte din zeamă. Puneți-le în vasul unui blender vetical, împreună cu două linguri de zeamă și pasați-le bine, transformându-le în piure.

5. Într-o cratiță separată, încorporați prăjeala, mazărea scursă de zeamă, supa de legume (curată, fără mărar) și piureul.

6. Decojiți cartofii, tăiați-i în formă de cubulețe și adăugați-i și pe ei în cratiță. Amestecați toate ingredientele împreună. Lăsați supa să fiarbă, până când cartofii și mazărea vor fi gata.

7. Supa este gata! Turnați-o în farfurii și chemați familia la masă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!