Supă de pui rapidă cu găluște din griș – pentru un meniu divers!

Supă de pui rapidă cu găluște din griș. O supă de casă foarte gustoasă, ce se prepară simplu de tot. Supa este limpede, iar găluștele moi și pufoase. Reușită garantată de fiecare dată!

INGREDIENTE:

-1,5l de apă sau supă de pui;

-4 cartofi;

-1 ceapă;

-1 morcov;

-1/2 piept de pui;

-sare;

-ienibahar opțional;

-foi de dafin;

-50 gr de unt;

-verdeață și usturoi – pentru servit.

Pentru găluște:

-1 ou;

-4-5 linguri de griș.

MOD DE PREPARARE:

1.Bateți oul cu puțină sare.

2.Adăugați 2 lingurițe de unt moale și turnați treptat grișul, cât să obțineți un aluat de consistența smântânei fermentate. Lăsați aluatul, să se umfle grișul.

3.Tăiați ceapa bucăți mici și dați morcovul prin răzătoarea mare.

4.Prăjiți ceapa pe tigaia cu ulei încins, timp de câteva minute, până devine translucidă.

5.Adăugați untul rămas, iar după ce se topește, adăugați morcovul. Înăbușiți legumele timp de 3-4 minute, până morcovul devine moale și ușor rumen.

6.Supa este foarte gustoasă pe bază de supă de pui. Dar dacă vă grăbiți și nu aveți timp, pregătiți supa cu piept de pui tăiat cuburi mici.

7.Cartofii îi tăiați cuburi mici, de aceeași mărime cu carnea. Puteți folosi și alte legume: păstăi, ardei gras, roșii etc.

8.Turnați apa în cratiță, o dați în clocot, adăugați puțină sare, apoi pieptul de pui. Amestecați bine carnea, pentru ca bucățile să nu se lipească între ele.

9.Peste 5-7 minute adăugați cartofii, iar peste încă 5 minute – legumele prăjite. Amestecați și adăugați foi de dafin și boabe de ienibahar opțional.

10.Cu 5 minute înainte ca supa să fie gata, adăugați găluștele. Le formați cu ajutorul a 2 lingurițe, cu o pungă cu vârful tăiat sau cu un poș. Faceți găluște mici, deoarece în timpul fierberii ele cresc.

Turnați supa în farfurii și serviți-o cu verdeață și usturoi.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New