Supa ideală cu brânză topită — vă va cuceri de la prima lingură. Cei dragi o vor înfuleca cu multă plăcere!

Avantajele supei cu brânză topită constau în costul ei redus și valoarea nutritivă mare. În același timp ea poate fi completată cu legume, carne, verdeață și fructe de mare. Noi vă propunem să o pregătiți cu tăieței cu ouă și mazăre verde.

INGREDIENTE:

-200 g de brânză topită;

-3 cartofi;

-un morcov;

-100 g de mazăre verde;

-200 g de tăieței cu ouă;

-o ceapă;

-1.5 linguri de ulei de floarea-soarelui;

-3 boabe de ienibahar;

-o foaie de dafin;

-20 g de pătrunjel proaspăt;

-2 litri de apă;

-sare, piper negru măcinat — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Scoateți brânza topită din ambalaj. Puneți-o pe o farfurie și dați-o la congelator, ca să se întărească.

2.Tăiați cartofii în cubulețe.

3.Puneți o cratiță cu un litru de apă pe foc. Aduceți-o până la punctul de fierbere. Adăugați cartofii, foaia de dafin și boabele de ienibahar în ea. Reduceți focul până la moderat.

4.Mărunțiți ceapa și dați morcovul prin răzătoarea mare.

5.Prăjiți ceapa și morcovul în ulei până se vor înmuia. Transferați-le în cratița cu supa de cartofi. Peste 10 minute adăugați mazărea verde congelată.

6.Scoateți brânza topită din congelator și dați-o prin răzătoarea mică. Adăugați-o în supă. Amestecați pe parcursul unui minut, până când ea se va topi.

7.Măriți focul până la maxim. Turnați încă un litru de apă în cratiță, după care adăugați tăiețeii, sare și piper negru măcinat după gust. Fierbeți supa pe parcursul a încă 2 minute.

8.Luați-o de pe foc și lăsați-o să se odihnească timp de 15 minute. Turnați-o în farfurii, decorându-o cu pătrunjel mărunțit.

Deși nu se pregătește pe bază de supă de pui, supa cu brânză topită și mazăre verde are o aromă apetisantă, o textură cremoasă și un gust intens. De asemenea, ea este foarte folositoare și se digeră ușor. Pregătiți neapărat această supă minunată, care îl va cuceri chiar și pe cel mai pretențios gurmand!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New