Supă rece — un fel de mâncare revigorant, potrivit pentru sezonul estival!

Oare servirea unei supe reci într-o zi fierbinte de vară nu este o adevărată plăcere? Mai ales dacă acest fel de mâncare nu necesită preparare termică și mult timp? Sunt cunoscute multe tipuri de supe reci, însă puțini oameni au auzit de deliciul coreean „Oi Naengguk”.

Diverse naționalități abordează diferit prepararea felurilor principale de mâncare rece, iar coreenii le-au ridicat la un nou nivel. Ei au simplificat totul într-atât de mult, încât principalul detaliu din „Oi Naengguk” este partea lichidă, care rămâne absolut dietetică indiferent de situație, deoarece constă dintr-o cantitate mare de apă și câteva linguri de sos de soia.

Această bază se potrivește cu orice legume, pește și carne. Echipa noastră vă propune să o pregătiți cu șuncă, pe care o puteți înlocui cu pui afumat sau fiert, calamari fierți sau mezeluri.

INGREDIENTE:

-un litru de apă;

-½ lingură de oțet;

-15 ridichi roșii;

-3 castraveți;

-2 roșii;

-200 g de șuncă;

-25 g de pătrunjel;

-25 g de ceapă verde;

-2 ouă;

-sos de soia — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți ouăle la fiert și începeți prepararea supei. Pur și simplu amestecați apa cu oțetul și sosul de soia. Supa trebuie să aibă un gust discret, dar destul de sărat. Puteți să înlocuiți sosul de soia cu o lingură de pastă de soia.

2.În mod tradițional legumele se taie în fâșii subțiri și mici. Mărunțiți pătrunjelul și ceapa verde. Adăugați-le în supă și amestecați.

3.Mărunțiți ouăle după cum vă place. Cel mai bine ar fi să le tăiați în felii și să le așezați pe suprafața supei turnate în farfurie. Dacă amestecați ingredientele într-o cratiță mare, tăiați-le în cubulețe.

4.Serviți supa cu orez fiert și, dacă doriți, cu gheață.

Supa se servește cum numai se scoate din frigider, iar câteva cubulețe de gheață îi vor oferi mai multă extravaganță. Ardeiul gras? Poftim! Foi de alge? Încă mai bine. Această mâncărică coreeană seamănă cu ramen-ul, în care se adaugă absolut orice. Savurați această supă răcoritoare și nu uitați să-i distribuiți rețeta prietenilor voștri!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New