Tehnică de pregătire a cărnii de porc învățată de la un bucătar coreean! Mai suculentă și crocantă în același timp nu am încercat!

Dar dvs. ați pregătit vreodată carnea de porc cu praf de copt și amidon de porumb? Dacă nu, atunci vă recomandăm să încercați această rețetă reușită! Carnea iese atât de suculentă și aromată pe interior și atât de plăcută și crocantă pe exterior! Alături de o garnitură potrivită, este un adevărat deliciu!

INGREDIENTE:

– 800 g de carne de porc;

– 2 linguri de sos de soia;

– 1 lingură de oțet balsamic;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 3/4 dintr-o linguriță de praf de copt;

– 3-4 linguri de amidon de porumb;

– ulei vegetal de floarea-soarelui (pentru prăjit);

Pentru sos:

– 4 caței de usturoi;

– jumătate de linguriță de pudră de ghimbir,

– 1 lingură de miere;

– 2 linguri de sos de soia.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți carnea de porc: tăiați-o în felii cu o grosime de aproximativ 1 cm. După aceasta, acoperiți bucățile cu o bucată de folie și bateți-le cu ciocanul pentru carne. Acestea trebuie să-și mărească un pic volumul.

2. Realizați niște secțiuni mici pe marginile fiecărei bucăți de carne, apoi tăiați-o pe fiecare în jumătate și puneți-le într-un bol adânc.

Notă: Aceste tăieturi vor ajuta carnea să nu se micșoreze în volum în timpul prăjirii.

3. Asezonați bucățile de carne cu sare și piper negru măcinat după gust, adăugați sosul de soia, oțetul balsamic și amestecați-o foarte bine.

4. După aceasta, adăugați praful de copt și amidonul de porumb și mai amestecați-o bine încă o dată.

5. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal și prăjiți carnea timp de 1-2 minute pe fiecare parte, până când se va rumeni puțin. Scoateți-o într-o farfurie.

6. Pregătiți sosul: în uleiul rămas în tigaie (sau puteți să-l înlocuiți cu altul curat), adăugați usturoiul trecut prin presă, pudra de ghimbir, mierea și sosul de soia. Amestecați.

7. Adăugați carnea prăjită în tigaie și amestecați-o cu sosul din ea. Mai prăjiți-o timp de 5 minute, având grijă să o amestecați în continuu.

8. Mâncarea savuroasă este gata! Serviți-o la cină cu multă plăcere, alături de o garnitură pe măsură. Noi avem niște cartofi copți la cuptor cu parmezan și condimente.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!