Tort-aperitiv din ficăței de pui – o rețetă simplă și ușoară!

Un aperitiv care va fi apreciat de oricine îl va încerca. Este gustos, sățios și foarte aspectuos. Vă recomandăm cu drag să încercați rețeta.

INGREDIENTE:

Pentru clătite:

– 500 g de ficăței de pui;

– 1 ceapă mare;

– 1 ou;

– 3 linguri de făină;

– 250 ml de lapte;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 1 frunză de dafin;

Pentru prăjeală:

– 1 ceapă mare;

– 2 morcovi;

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

– sare și piper negru măcinat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți clătitele: Mărunțiți ficățeii de pui într-un robot de bucătărie, până când vor obține consistența de piure. După aceasta, procedați la fel și cu ceapa. Turnați ambele compoziții într-un vas încăpător. Adăugați oul și amestecați totul cu tel.

2. Încorporați făina, apoi asezonați amestecul cu sare și piper negru măcinat (după gust).

3. Turnați laptele și amestecați.

4. Pregătiți prăjeala: Tăiați ceapa în formă de cubulețe și prăjiți-o pe o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până când se va înmuia un pic.

5. Dați morcovul prin răzătoarea mică. Adăugați-l peste ceapa din tigaie și amestecați. Prăjiți legumele sub capac, până când vor fi gata. În final, asezonați-le cu sare și piper negru. De asemenea, adăugați o frunză de dafin.

6. Turnați un pic de ulei vegetal în compoziția din bol și amestecați (astfel clătitele nu se vor lipi de tigaie). Trebuie să obțineți un aluat puțin mai gros decât cel pentru clătitele clasice. Începeți să le prăjiți pe o tigaie încinsă și uscată, cu capacul acoperit. Pentru aceasta turnați un polonic de aluat pe tigaia pregătită, răspândindu-l uniform pe toată suprafața ei (clătita trebuie să iasă destul de groasă). Scoateți-le pe o farfurie.

7. Asamblați tortul: Ungeți platoul de servire cu puțină maioneză. Puneți o clătită pe el și ungeți-o uniform cu puțină prăjeală de ceapă și morcov. După aceasta, mai adăugați o clătită, ungeți-o din nou cu puțină maioneză și prăjeală. Repetați această procedură de stratificare, până când veți termina ambele componente. În final, ungeți stratul superior și laturile aperitivului cu maioneză.

8. Decorați tortul cu ceapă verde tăiată mărunt. Porționați-l și serviți-l cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New