Toți au spus că sunt mai gustoși decât cei din comerț! De azi înainte îi voi coace mereu acasă! Rețeta este foarte reușită!

Covrigi de casă cu semințe de mac – un deliciu aromat, pufos și gustos, de care nimeni nu va rămâne indiferent. Vă recomandăm să-i coaceți și dvs. pentru cei dragi. Cu siguranță, vor fi pe placul tuturor!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 570 g de făină;

– 12 g de sare;

– 8 g de drojdie uscată;

– 10 g de zahăr;

– 360 ml de apă caldă;

– 1 ou + 1 albuș;

– 20 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

Ingrediente suplimentare:

– 1 gălbenuș de ou + 1 lingură de lapte (pentru ungere);

– semințe de mac (pentru decor).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: cerneți făina într-un bol potrivit pentru frământat. Realizați o adâncitură în centru și adăugați sarea, drojdia uscată și zahărul. Amestecați ingredientele uscate între ele.

2. Apoi mai realizați încă o adâncitură și turnați apa caldă și ouăle în ea. Amestecați aluatul cu spatula, până la omogenizare.

3. Turnați uleiul vegetal peste el și frământați-l cu mâinile, până când va deveni neted, moale și nelipicios. Puneți bila într-un bol curat și uns cu ulei vegetal. Acoperiți vasul cu o folie alimentară și cu un prosop și lăsați aluatul să dospească timp de 1 oră.

4. Transferați aluatul dospit pe masa presărată cu făină și împărțiți-l în 12 bucăți egale. Modelați-le în formă de biluțe pe toate. Puneți-le pe un tocător presărat cu făină, acoperiți-le cu o folie și lăsați-le să crească timp de 20 de minute.

5. După aceasta, luați câte o bilă și întindeți-o cu sucitorul într-o foaie ovală și subțire de aluat. Rulați-o în formă de rulou pe lungime și uniți capetele șnurului obținut.

6. Modelați astfel toți covrigii și puneți-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți-i cu o folie și lăsați-i să crească timp de 30 de minute.

7. Ungeți covrigii cu un amestec de gălbenuș de ou și lapte și presărați-i cu semințe de mac.

8. Coaceți-i în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 20-25 minute.

9. Scoateți covrigii obținuți din cuptor și savurați-i cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!