Turnați făina în apa clocotită! Aluatul va fi potrivit pentru orice umplutură! Nu-i mai cumpărați din comerț!

Rețetă deosebită de pregătire a aluatului pentru colțunași, cât și de preparare a acestora. Sunt diferiți, însă atât de gustoși! Citiți articolul în continuare, pentru a afla care sunt secretele acestei rețete minunate!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 3 pahare cu apă (600 ml);

– 240 g de făină;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui (20 ml);

– 1 linguriță de sare (5 g);

Ingrediente suplimentare:

– 1 lingură de ulei vegetal de floarea-soarelui pentru frământare și 400 ml pentru prăjire.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați apa într-o tigaie și aduceți-o în punctul de fierbere. Adăugați uleiul vegetal și sarea și amestecați.

2. După ce sarea s-a topit complet, adăugați toată făina în tigaie. Amestecați în continuu cu o spatulă de silicon, până când aluatul se va îngroșa și omogeniza. Focul trebuie să fie mic.

3. Transferați aluatul pe masă și mai adăugați o lingură de ulei pe el. Frământați-l cu mâinile, până când va deveni neted, omogen și nelipicios de mâini. Lăsați-l pe masă (sub un bol), timp de 5 minute.

4. Peste 5 minute, împărțiți aluatul în aproximativ 15 bucățele egale și modelați-le în formă de bile.

5. Luați câte o biluță de aluat și întindeți-o puțin cu sucitorul. Adăugați o lingură de umplutură pe ea și aduceți o parte de aluat deasupra, lipind bine marginile. Dacă doriți să fie mai frumoase, le puteți uniformiza cu ajutorul unui pahar.

Sfat: În ceea ce ține de umplutură, atunci aceasta este versatilă. Puteți opta pentru preferata dvs. Noi avem de brânză de vaci cu pătrunjel și ceapă.

6. Modelați astfel toți colțunașii și puneți-i pe un platou.

7. Încingeți 400 ml de ulei vegetal într-o tigaie încăpătoare. Adăugați câte o porție de colțunași în ea și prăjiți-i pe ambele părți, până când se vor rumeni.

8. Scoateți-i pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie, pentru a îndepărta excesul de ulei. Apoi savurați-i cu multă plăcere! Sunt foarte gustoși!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!