Un aperitiv deosebit de bun pentru mesele de sărbătoare! Va fi mai apreciat decât mezelurile din comerț!

Vă prezentăm o rețetă de terină din ciolane de porc, care reprezintă o alternativă reușită pentru mezelurile achiziționate din comerț pentru mesele de sărbătoare! Aceasta poate fi pregătită foarte simplu și ușor, din doar două ciolane simple de porc!

INGREDIENTE:

– 2 ciolane de porc;

– 1 ceapă;

– 1 morcov;

– 1,5 linguri de sare;

– jumătate de linguriță de boabe de piper negru;

– 4-5 frunze de dafin;

– câteva crenguțe de pătrunjel;

– 200 g de castraveți murați;

– zeamă în care au fiert ciolanele.

MOD DE PREPARARE:

1. Puneți ciolanele de porc într-o cratiță și acoperiți-le cu apă. Puneți vasul pe foc și aduceți apa în punctul de fierbe. Aveți grijă să îndepărtați spuma care va apărea.

2. Peste 1 oră de fierbere, adăugați sarea, morcovul și ceapa decojită. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați ciolanele să fiarbă timp de încă 2,5 ore la foc mic, sub capac. Peste alte 30 de minute adăugați boabele de piper negru, iar cu 15 minute înainte să fie gata, adăugați și frunzele de dafin.

*Timpul total de fierbere este de aproximativ 3,5 ore.

3. Scoateți ciolanele din zeamă și dezosați-le. Apoi scoateți carnea de pe șorici, încercând să-l păstrați cât mai întreg și tăiați-o mărunt cu cuțitul. Puneți-o pe toată într-un bol adânc.

4. Tocați mărunt câteva crenguțe de pătrunjel și puneți-le peste carne. De asemene, adăugați și câțiva castraveți murați tăiați în formă de jumătăți de rondele. Turnați 100 ml de zeamă în care au fiert ciolanele în bol și amestecați.

5. Tapetați o formă pentru pâine sau chec cu folie alimentară. Așezați șoriciul pe baza și pereții ei, apoi distribuiți carnea cu o lingură. Turnați 100-150 ml de zeamă în care au fiert ciolanele peste ea. Acoperiți-o bine cu șoriciul rămas prin părți și folie alimentară. Dați forma la frigider peste noapte.

6. În altă formă, turnați 100 ml de zeamă de ciolane la bază, adăugați carnea rămasă și turnați alți 100 ml de zeamă deasupra. Aceasta va fi un fel de terină în piftie, însă la fel de delicioasă. Dați-o și pe ea la frigider peste noapte.

6. Terina este gata! Feliați-o și savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New