Un desert simplu și delicat, care va fi îndrăgit de la mic la mare! Foarte gustos la ceai sau cafea!

În acest articol vă vom împărtăși rețeta unui desert apetisant pentru pauzele de ceai sau cafea. Acesta se asamblează în formă de ruladă și se acoperă cu o glazură delicioasă de ciocolată. Are un aspect frumos în secțiune și este foarte gustos. Din acest motiv, îl puteți pregăti fără de griji chiar și pentru a întâmpina niște oaspeți. O să fie pe placul tuturor!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 4 ouă;

– 80 g de zahăr tos;

– 1 linguriță de zahar vanilat;

– 50 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 50 ml de lapte;

– 80 g de făină;

– 15 g de cacao;

– 1 linguriță de praf de copt;

– 30 g de zahăr pudră;

Pentru cremă:

– 80 g de lapte condensat fiert;

– 120 ml de smântână pentru frișcă;

– 120 g de arahide;

Pentru glazură:

– 120 g de ciocolată;

– 30 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: separați albușurile de gălbenușuri și puneți-le în boluri separate. Amestecați gălbenușurile cu zahărul tos și cel vanilat, folosind telul, până la omogenizare. Apoi încorporați laptele și uleiul vegetal, turnându-le în jeturi subțiri.

2. Cerneți făina, pudra de cacao și praful de copt direct în bol. Amestecați aluatul cu telul. Acesta trebuie să fie omogen și cremos.

3. Bateți albușurile de ouă cu ajutorul mixerului pornit la viteză mare, până când vor deveni spumoase. Apoi adăugați câte puțin zahăr pudră și amestecați încontinuu, până când îl veți încorpora pe tot.

4. Combinați albușurile bătute cu aluatul din bol, folosind spatula.

5. Turnați aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și răspândiți-l uniform. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 20 de minute. Apoi scoateți-l, îndepărtați hârtia de copt și rulați-l într-o coală curată să se răcească.

*Tava noastră are dimensiunile de 35×24 cm.

6. Pregătiți crema: bateți laptele condensat fiert cu mixerul, până când va deveni cremos. Apoi turnați smântâna pentru frișcă și bateți ingredientele cu mixerul, până la obținerea unei compoziții albicioase și cremoase.

7. În final, încorporați și arahidele tocate mărunt cu cuțitul.

8. Acum, distribuiți crema obținută peste blatul răcit și rulați-l în formă de ruladă. Înfășurați-o în hârtie și dați-o la frigide pentru 30 de minute.

9. Pregătiți glazura: topiți ciocolata în cuptorul cu microunde, apoi amestecați-o cu uleiul vegetal, până la omogenizare. Apoi adăugați un pic de arahide tocate în ea și mai amestecați încă o dată.

10. Scoateți rulada din frigider și acoperiți-o cu glazura obținută. Lăsați-o să se închege.

11. Porționați desertul obținut și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New