Veți pregăti acest tort în fiecare zi! Este mai gustos decât Napoleon!

Vă prezint o rețetă minunată de tort, care poate fi pregătit fără prea multe bătăi de cap, simplu și ușor, din niște blaturi cu adevărat deosebite. Am luat-o de la o prietenă de a mea, am salvat-o în copiuța cu rețete de prăjituri și v-o împărtășesc și dvs., după ce am testat-o de câteva ori.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 180 ml de apă;

– 75 g de unt (82,5%);

– 110 g de făină;

– 3-4 ouă;

– 1/4 dintr-o linguriță de sare;

Pentru cremă:

– 2 ouă;

– 150 g de zahăr tos;

– 50 g de amidon (de oricare) sau făină;

– 600 ml de lapte;

– 180 g de unt;

– zahăr vanilat (după gust);

– 100 g de cocolită albă.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați apa într-o crăticioară. Adăugați sarea și untul și puneți vasul pe foc. Aduceți ingredientele în punctul de fierbere.

2. După aceasta, adăugați făina și amestecați energic, până la îngroșare – 1-2 minute.

3. Scoateți aluatul fiert de pe foc și puneți-l la răcit într-un bol adânc.

4. Când a devenit călduț, spargeți ouăle peste el și amestecați. Iată ce consistență trebuie să obțineți.

5. Turnați aluatul obținut într-un poș de patiserie.

6. Acum, luați un vas sau un capac cu diametrul de 20 cm și conturați-l pe o bucată de hârtie de copt de patru ori (3 blaturi de bază și unul pentru fărâmituri). Aplicați aluatul în formă de grilă peste ea.

7. Coaceți blaturile în cuptorul preîncălzit până la 210°C, timp de 7-10 minute.

8. Pregătiți crema: spargeți ouăle într-o crăticioară. Adăugați zahărul, amidonul de porumb și amestecați totul cu telul. După aceasta, încorporați și laptele.

9. Puneți vasul pe foc mediu și amestecați crema încontinuu, până când se va îngroșa. Apoi turnați-o într-un bol, acoperiți-o în contact cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească.

10. Puneți untul de temperatura camerei într-un bol adânc și bateți-l cu un mixer pornit la viteză mare, până când va deveni pufos și cremos.

11. După ce crema a ajuns să fie de temperatura camerei, adăugați câte puțină peste unt și încorporați-o cu mixerul. În tot acest timp, adăugați treptat și zahărul pudră.

12. Topiți ciocolata în cuptorul cu microunde și amestecați-o până la omogenizare. Turnați-o într-un poș de patiserie.

13. Asamblați tortul: acoperiți fiecare blat cu o plasă foarte subțire de ciocolată. Așezați câte unul la baza platoului de servire și acoperiți-l cu cremă. În final, ungeți și laturile acestuia cu cremă.

14. În calitate de decor, folosiți fărâmituri de blat și cremă, pe care o puteți aplica în spațiile libere ale blatului cu ajutorul poșului. De asemenea, îl puteți presăra cu zahăr pudră.

15. Porționați bunătatea obținută de tort și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!