Veți uita de cârnați! Unul dintre cele mai bune aperitive din carne de pui, gata în câteva minute!

Astăzi vom pregăti un aperitiv de carne care poate înlocui cu succes salamul din comerț. Veți avea nevoie doar 10-15 minute din timpul dvs., iar în final, veți obține o șuncă delicioasă și frumoasă în secțiune pentru masa de sărbătoare!

INGREDIENTE:

– 1 kg de pulpe superioare de pui;

– 1 linguriță de sare;

– piper negru măcinat (după gust);

– 1 linguriță de boia de ardei dulce;

– jumătate de linguriță de cimbru;

– jumătate de linguriță de usturoi uscat.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru acest aperitiv, cel mai bine se potrivesc pulpele superioare de pui, dar puteți folosi și pulpe inferioare sau piept. Carnea trebuie să fie dezosată. Eu folosesc carnea împreună cu pielea, dar puteți să o curățați și să o gătiți fără ea. Tăiați carnea în bucăți aleatorii.

2. Asezonați carnea cu sare și piper negru măcinat după gust, adăugați 1 linguriță de boia de ardei dulce, jumătate de linguriță de cimbru și jumătate de linguriță de usturoi uscat. Amestecați bine, distribuind condimentele uniform prin carne.

3. Întindeți o bucată de staniol pe masă și puneți bucățile de carne pregătite pe una dintre margini. Înveliți carnea în el, în formă de rulou. Nu trebuie să economisiți staniolul, deoarece carnea trebuie împachetată bine, pentru ca zeama să nu curgă.

4. Coaceți rulada în cuptorul preîncălzit pana la 180ºC, timp de 80 de minute.

5. Scoateți-o din cuptor și puneți o greutate deasupra; eu folosesc un tocător și 1 kg de cereale. Dați-o la frigider pentru 6-8 ore, sau mai bine peste noapte.

6. După cum vedeți, timpul activ necesar pentru preparare este minim, iar la final obținem un aperitiv de carne delicioasă și naturală, care nu va lăsa niciun invitat indiferent! Perfect pentru masa de sărbătoare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!