Vinete în stil coreean pentru iarnă – o să doriți să le pregătiți de mai multe ori!

Salată foarte gustoasă de legume pentru iarnă, pregătită în stil coreean. Este aromată și potrivit picantă. Dacă nu ați încercat niciodată să pregătiți o asemenea salată, atunci vă recomandăm să o faceți cât mai curând. O să vă placă!

INGREDIENTE:

– 2 kg de vinete;

– 400 g de morcovi;

– 500 g de ardei gras;

– 2 lingurițe de boia de ardei dulce;

– 1 linguriță de boia de ardei iute;

– 2 lingurițe de coriandru măcinat;

– 3 lingurițe de sare;

– 1 linguriță de piper negru măcinat;

– 7-8 căței de usturoi (35 g);

– 2 linguri de zahăr;

– 180 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 3 lingurițe de oțet de 70%;

– 110 g de verdeață.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, spălați bine vinetele, îndepărtați-le codițele și tăiați-le în patru părți pe lungime. După aceasta, gătiți-le timp de 5 minute (din moment ce apa va da în clocot) într-o oală pentru gătit cu aburi. Apoi scoateți vânăta într-un bol adânc. Lăsați-o în el până când se va răci complet.

2. Între timp, pregătiți restul ingredientelor pentru salată: curățați ardeii grași de cotoare și semințe și tăiați-i în sferturi de rondele subțiri.

3. Decojiți morcovii și dați-i prin răzătoarea mandolina. Transferați-i într-un lighean încăpător. Adăugați și ardeii peste ei, apoi asezonați-i cu jumătate din cantitatea totală de sare. Amestecați legumele foarte bine.

4. După aceasta, tocați verdeața mărunt cu ajutorul cuțitului. Noi avem coriandru. Dvs. puteți alege pătrunjel, dacă doriți.

5. După ce s-a răcit complet, luați câte o fâșie de vânătă, tăiați-o în jumătate pe lungime, apoi pe fiecare tăiați-o în 3 părți pe lățime. Puneți-le în ligheanul cu morcov și ardei.

6. Acum, a rămas să puneți și verdeața tocată în lighean și să o condimentați cu restul cantității de sare, zahăr, boiaua de ardei dulce și iute, piperul negru măcinat, coriandrul măcinat, usturoiul trecut prin presă, uleiul vegetal și oțetul. Amestecați totul foarte bine cu mâinile.

7. Transferați salata în borcane curate și uscate (acest lucru este foarte important). Compactați-o bine cu mâna.

8. Acoperiți borcanele cu capace sterilizate, fără să le închideți etanș și puneți-le într-o cratiță încăpătoare, tapetată la bază cu un prosop de bucătărie. Turnați apă fiartă în vas, astfel încât să ajungă până la „umerașele” borcanelor.

9. Puneți cratița pe aragaz, la foc mare, și aduceți apa în punctul de fierbere. După aceasta, faceți focul mai mic, acoperiți vasul cu capac și sterilizați borcanele timp de 20 de minute.

10. Scoateți borcanele din cratiță și verificați cu o furculiță sterilizată dacă vânăta este gata. După aceasta înfiletați-le etanș cu capace.

11. Întoarceți borcanele cu susul în jos și acoperiți-le cu o pătură călduroasă. Lăsați-le să se răcească la temperatura camerei, apoi depozitați-le în cămară.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New