Usturoiul nu se va usca și nu va mucegăi dacă va fi depozitat în acest mod!

În condiții casnice, ne este adesea dificil să păstrăm usturoiul, deoarece se poate strica sau mucegăi. Grădinarii au la dispoziție multe metode de depozitare a recoltei. De la cele vechi, până la cele moderne.

Am încercat și eu câteva metode. Am păstrat mult timp usturoiul de iarnă, arzându-i rădăcinile cu lumânarea. Dar acum câțiva ani mi s-a sugerat o metodă care este ridicol de simplă și în același timp foarte eficientă. Până primăvara și începutul verii, cu siguranță se păstrează! În acest articol, vă voi împărtăși experiența mea despre metodele vechi și această metodă nouă. Sunt sigur că vă va părea și dvs. interesantă!

Metoda nr. 1: Arderea rădăcinilor și a tulpinilor!

Una dintre metodele de depozitare a usturoiului este arderea rădăcinilor și a tulpinilor cu o lumânare. Această metodă poate fi eficientă pentru păstrarea usturoiului proaspăt pentru o perioadă lungă de timp, dar poate fi asociată cu anumite dificultăți. De exemplu, procesul poate fi lung și necesită arderea fiecărui cățel de usturoi în parte. În plus, în condiții casnice, acest lucru poate fi incomod din cauza mirosului puternic care persistă pentru o perioadă lungă de timp. Prin urmare, este recomandat să utilizați această metodă în aer liber.

Metoda nr. 2: Depozitarea în sare!

O altă metodă de depozitare a usturoiului este păstrarea în sare. Această metodă poate fi eficientă, dar necesită o cantitate mare de sare. După depozitare, utilizarea sării pentru prepararea alimentelor poate fi incomodă, deoarece coaja de usturoi se amestecă cu sarea și aceasta devine murdară.

Metoda nr. 3: Depozitarea în borcane!

Metoda preferată de mulți oameni și deja și metoda mea este depozitare a usturoiului este cea în borcane. Această metodă este simplă și nu necesită eforturi sau investiții suplimentare.

Pentru a depozita usturoiul în borcane, aveți nevoie de un borcan curat și sterilizat, o bucată de tifon și, desigur, usturoi. Usturoiul trebuie să fie bine uscat și sănătos.

Tăiați tulpinile și rădăcinile și așezați cățeii de usturoi în borcan, umplându-l cât mai compact posibil. Acoperiți borcanul cu o bucată de tifon și depozitați-l într-un loc răcoros și întunecat. Verificați periodic usturoiul pentru a vă asigura că nu există semne de mucigăire sau boală care ar putea afecta întreaga recoltă.

Acestea sunt doar câteva dintre metodele de depozitare a usturoiului. Fiecare metodă are avantajele și dezavantajele sale, iar cea mai bună metodă pentru dvs. depinde de preferințele și nevoile dvs. Experimentați cu diferite metode pentru a găsi cea mai bună soluție pentru dvs.!

Spor la grădinărit!