La noi nu trece nici o sărbătoare fără de această salată! Toți o adoră!

Rețetă deosebit de gustoasă și sățioasă de salată cu un aspect minunat, care se potrivește perfect pentru mesele de sărbătoare!

INGREDIENTE:

– 200 g de cașcaval;

– 400 g de roșii (4 bucăți);

– 5 ouă fierte de mărime medie;

– 450 g de carne afumată de pui (carne fiartă sau șuncă);

– 1 cățel de usturoi;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 6 felii de pâine;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 1-2 linguri de semințe de mac;

– maioneză.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți uleiul aromatic de usturoi: dați usturoiul prin răzătoarea cu găuri mici sau treceți-l prin presă. Adăugați sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce (dacă doriți), apoi turnați uleiul deasupra și amestecați. Lăsați uleiul să se aromatizeze.

2. Tăiați cașcavalul în formă de cubulețe.

3. De asemenea, tăiați miezul feliilor de pâine în formă de cubulețe.

4. Încingeți o tigaie uscată la foc mediu. Adăugați semințele de mac în ea și prăjiți-le timp de câteva minute. Acestea trebuie să fie crocante și aromate.

5. Scurgeți uleiul aromatic printr-o sită, direct în tigaie. Încingeți-l. Apoi adăugați cubulețele de pâine și uscați-le la foc mediu, până când vor deveni crocante. Acest proces poate dura aproximativ 5-7 minute.

6. În continuare, a rămas să tăiați roșiile, carnea și ouăle fierte în formă de cubulețe.

7. Asamblați salata: stratificați ingredientele în următoarea ordine: carnea de pui, ouăle (asezonați-le cu sare și piper negru măcinat), roșiile și cașcavalul. De asemenea, să acoperiți fiecare strat cu o plasă de maioneză, pe care va trebui să o turnați într-un poș de patiserie.

Sfat: Pentru asamblarea salatei, puteți folosi inelul unei forme detașabile, ca și în cazul nostru, sau o puteți stratifica fără de el. De asemenea, puteți pur și simplu să amestecați toate ingredientele împreună. Va fi la fel de gustoasă.

8. La această etapă, salata este gata. Dacă o veți servi mai târziu, atunci acoperiți-o cu o folie alimentară și dați-o la frigider. Dar înainte de servire, scoateți-o, adăugați pesmeții și presați-o cu semințe de mac. Ei se adăugă în ultimul rând, ca să nu se înmoaie.

9. Salata este gata! Savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!